Fullkost

I vår barnehage har vi fullkost. Det vil si at barna får servert alle måltidene, frokost, lunsj og fruktmåltid i barnehagen. Noen barn kommer tidlig på morgenen og de som ønsker litt mat før frokost må ha med det hjemmefra.

Vi baker brød i barnehagen som serveres til de fleste måltider. Som variasjon bruker vi havregrynsgrøt til frokost og lunsj, samt yoghurt eller knekkebrød til fruktmåltidet. Vi har et variert utvalg av pålegg til brødmåltidene og smører ved bordet. Etter hvert som barna er klare for det får de smøre på selv. Søtpålegg i barnehagen er omdiskutert, men vi ønsker at barna skal få tilbud om det også, men ikke hele tiden. Alt med måte.

En gang i uka har vi varmmat. Fra januar skal vi ha felles ukemeny på alle avdelinger. Vi legger vekt på at varmmaten skal være næringsrik og sunn og mener at mat laget fra bunnen av er den beste måten å sikre dette på.

Aktive barn som vokser, trenger sunn og næringsrik mat. I Farmen Menighetsbarnehage er vi opptatt av å ha måltidene som et sosialt samlingspunkt for både små og store.

 

Frokost ca kl. 8.00 

Lunsj ca kl. 11.00 (litt individuelt fra avdeling til avdeling)

Frukt ca kl. 14.00 (litt individuelt fra avdeling til avedeling)